ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Επιστολή Κάλεσμα σε Γενικές Συνελεύσεις - Σύγκληση Ολομέλειας Συλλόγων μας

ΠΡΟΣ
Συλλόγους/ Μέλη μας

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι εξελίξεις που αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, όπως το νέο ασφαλιστικό, αλλά και αυτές που αφορούν την εργασία μας, όπως μισθολόγιο, αξιολόγηση, προαγωγές, επιβάλλονται χωρίς δημόσια διαβούλευση με τη μορφή συνήθως του κατεπείγοντος η ακόμα χειρότερα μέσω επικοινωνιακών τεχνικών διαρροών-φημολογιών.

Οι μνημονιακές δεσμεύσεις που ανέλαβε να φέρει σε πέρας η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφορούν  την αύξηση των ορίων ηλικίας, τη μείωση δαπανών για την κοινωνική ασφάλιση (0,25 ΑΕΠ το 2015 και 1% το 2016), ενώ η επαναφορά της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, σε συνδυασμό με τη μείωση των δαπανών πρωτοβάθμιας περίθαλψης συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα για τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους.

Την τελευταία πενταετία η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων έφτασε τις 350.000. Νευραλγικοί τομείς στην Υγεία και την Παιδεία κυριολεκτικά ασφυκτιούν λόγω της έλλειψης προσωπικού. Οι μειώσεις στις αποδοχές μας κατά 40%, το πάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων και η έμμεση φορολογία διέλυσαν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην αγορά.

 

Το νέο μισθολόγιο προβλέπει σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο καμία νέα δαπάνη (έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου στην Βουλή) ενώ η κυβέρνηση από την μια διαλαλεί αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους και από την άλλη με σημείωμα προς τους δανειστές (εις την αγγλικήν) ενημερώνει για κόψιμο 2,5 δις (τόσα έπρεπε να δώσει με το παλιό μισθολόγια για την σύνδεση με την παραγωγικότητα και το ξεπάγωμα..

Οι νέες μορφές αξιολόγησης και προαγωγών πριμοδοτούνται από διαδικασίες συνέντευξης με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται.

ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ.

            Το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να συντονίσει την δράση μας με αυτή της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.

            Σας στέλνουμε αναλυτικό σχετικό ενημερωτικό υλικό και σας καλούμε να συγκαλέσετε άμεσα γενικές συνελεύσεις των Συλλόγων σας, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι ώστε να είναι σε θέση να συναποφασίσουμε την στάση μας απέναντι στις νέες προκλήσεις των μνημονιακών πολιτικών.

            Το μισθολόγιο, η αξιολόγηση, το ασφαλιστικό μας απασχολούν στις περισσότερες συναντήσεις μας ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ.

Καλή και Αγωνιστική Χρονιά

     Ο Πρόεδρος       Νίκος Αλεξόπουλος            Ο Γενικός Γραμματέας  Δημήτρης Αδάμ

                                                              

Free website templates Joomlashine.com