Ανακοινώσεις

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ 2017

 

Αθήνα    11/05/2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ενημερώνει όλους τους συναδέλφους ότι το Πρόγραμμα Παιδικών Κατασκηνώσεων καθώς, και των CAMP φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων Οργανισμών για την προσεχή καλοκαιρινή κατασκηνωτική περίοδο 2017 θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.&Α.

Διαβάστε περισσότερα: Κατασκηνώσεις 2017

ΔΕΛΤΙΟ_ΤΥΠΟΥ_ΠΕΙΡΑΙΑ.docxΔΕΛΤΙΟ_ΤΥΠΟΥ_ΠΕΙΡΑΙΑ.docx

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ_ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ_15_11_16.pdf

                                                                                             Αθήνα 14 Νοέμβρη 2016

                              Ανακοίνωση

Η Ομοσπονδία μας έχει επισημάνει εδώ και καιρό ότι η δημιουργία πολλών Υπουργείων στον τομέα του τέως Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, όπου εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζομένων, είναι προς την λάθος κατεύθυνση και φυσικά δεν έχει να κάνει με το μικρό και ευέλικτο σχήμα που ευαγγελίζονται όλα τα κόμματα πριν γίνουν κυβέρνηση.

Όταν δε, αυτό γίνεται με τον τρόπο που έγινε τελευταία, χωρίς κανένα σχεδιασμό, χωρίς καμία προετοιμασία και καμία ουσιαστική διαβούλευση, το λάθος γίνεται «απόλυτο» αφού το μόνο που καταφέρνεις είναι να δυσκολεύεις την άσκηση της πολιτικής σε κρίσιμους τομείς – Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ψηφιακής Πολιτικής – και να γεμίζεις ανασφάλεια τους εργαζόμενους.

Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς και ειδικά τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος αρνείται την διαβούλευση από την αρχή, να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα και στην αγωνία των συναδέλφων καθώς αυτή συνδέεται ευθέως με την αποτελεσματική λειτουργία των Υπηρεσιών τους.

Τέλος, για μια ακόμη φορά είμαστε στην διάθεση της πολιτικής ηγεσίας όλων των νέων Υπουργείων που έχουν δημιουργηθεί με το τελευταίο προεδρικό διάταγμα καθώς πιστεύουμε, όπως έχουμε διατυπώσει και στο παρελθόν, ότι η θεσμική εκπροσώπηση της ομοσπονδίας μας σε κάθε τυπική ή άτυπη διαδικασία διαχείρισης θεμάτων οργάνωσης της εργασίας και θεμάτων ανθρώπινου δυναμικού των υπηρεσιών των Υπουργείων μας –πλέον- αποτελεί όχι μόνο πάγιο αίτημα των εργαζομένων αλλά και αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχία κάθε προσπάθειας ανασυγκρότησης της Διοίκησης.

                                                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       Νίκος Αλεξόπουλος                                                 Δημήτρης Αδάμ

Διάσπαση Υπουργείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2016

Από το 1995 έως και σήμερα, με εξαίρεση την περίοδο 2011 – 2014, το Υπουργείο Εσωτερικών αποτελούσε μια ενιαία διοικητική οντότητα με τις αρμοδιότητες που του ανέθετε κάθε φορά η πολιτική ηγεσία.

Οι βασικές του πολιτικές αρμοδιότητες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την τοπική αυτοδιοίκηση, τη δημόσια διοίκηση, τα θέματα ισότητας των φύλων, τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, την πολιτική προστασία την εκλογική διαδικασία, την ιθαγένεια, τη μετανάστευση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα: Διάσπαση Υπουργείου

                                                                 

 

 

 

 Αθήνα  23 Μαρτίου 2016

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία Υπουργείου Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής - «κατόπιν εορτής» - και μετά από την τεράστια πίεση των προσφυγικών ροών προς τη χώρα το Διοικητικό Συμβούλιο  της Ομοσπονδία μας  ομόφωνα έχει να επισημάνει τα ακόλουθα:

Διαβάστε περισσότερα: Δημιουργία Υπουργείου Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής

          

                                                                               Αθήνα  7 Οκτώβρη 2015

                                           

                                     Προς :

1. Υπουργό  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Παναγιώτη Κουρουπλή

2. Αναπληρωτή Υπουργό  Διοικητικής Μεταρρύθμισης
κ.  Χριστόφορο Βερναδάκη

3. Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής
κ. Γιάννη Μουζάλα

4. Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Γιάννη  Μπαλάφα

 Θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους στο   Υπουργείο

κ.κ  Υπουργοί

          Σήμερα συνεχίζει να υπάρχει απόλυτη ανάγκη  για την επαναθεμελίωση της Δημοκρατίας και της αποκατάστασης της Αξιοπρέπειας των εργαζομένων στο Δημόσιο.

         Της Δημοκρατίας στην οποία θα ασκείται και θα δοκιμάζεται η Δημόσια Διοίκηση στις σχέσεις της με το πολιτικό σύστημα, τους πολίτες και τις ομάδες συμφερόντων.

          Και της αξιοπρέπειας ως όρο και μέσο μετάβασης από την απαξιωμένη Δημόσια Διοίκηση, στην αναγκαία υποδειγματική λειτουργία της. Η καταγραφή των Δημοσίων Υπαλλήλων απέδειξε ότι το κατάλληλο δυναμικό υπάρχει.

  

Διαβάστε περισσότερα: Θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους στο Υπουργείο

 

Σελίδα 1 από 6

Free website templates Joomlashine.com