Ανακοινώσεις

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ 2018

 

Αθήνα    14/05/2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ενημερώνει όλους τους συναδέλφους ότι το Πρόγραμμα Παιδικών Κατασκηνώσεων καθώς, και των CAMP φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων Οργανισμών για την προσεχή καλοκαιρινή κατασκηνωτική περίοδο 2018 θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.&Α.

logo keimena

Αθήνα 8 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 24 και 25 Απριλίου 2018 διεξήχθη το 8ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας.
Στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν για την ανάδειξη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας αναδείχθηκαν κατά συνδυασμό:

     1.ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (5) πέντε μέλη

     2.ΔΑΚΕ ΥΠΕΣ-ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ (4) τέσσερα μέλη

     3.ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ (2) δύο μέλη

     4.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (1) ένα μέλος

     5. ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ (1) ένα μέλος

Στις 8 Μαΐου 2018 το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας συγκροτήθηκε ως εξής :

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ 2017

 

Αθήνα    11/05/2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ενημερώνει όλους τους συναδέλφους ότι το Πρόγραμμα Παιδικών Κατασκηνώσεων καθώς, και των CAMP φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων Οργανισμών για την προσεχή καλοκαιρινή κατασκηνωτική περίοδο 2017 θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.&Α.

ΔΕΛΤΙΟ_ΤΥΠΟΥ_ΠΕΙΡΑΙΑ.docxΔΕΛΤΙΟ_ΤΥΠΟΥ_ΠΕΙΡΑΙΑ.docx

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ_ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ_15_11_16.pdf

                                                                                             Αθήνα 14 Νοέμβρη 2016

                              Ανακοίνωση

Η Ομοσπονδία μας έχει επισημάνει εδώ και καιρό ότι η δημιουργία πολλών Υπουργείων στον τομέα του τέως Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, όπου εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζομένων, είναι προς την λάθος κατεύθυνση και φυσικά δεν έχει να κάνει με το μικρό και ευέλικτο σχήμα που ευαγγελίζονται όλα τα κόμματα πριν γίνουν κυβέρνηση.

Όταν δε, αυτό γίνεται με τον τρόπο που έγινε τελευταία, χωρίς κανένα σχεδιασμό, χωρίς καμία προετοιμασία και καμία ουσιαστική διαβούλευση, το λάθος γίνεται «απόλυτο» αφού το μόνο που καταφέρνεις είναι να δυσκολεύεις την άσκηση της πολιτικής σε κρίσιμους τομείς – Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ψηφιακής Πολιτικής – και να γεμίζεις ανασφάλεια τους εργαζόμενους.

Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς και ειδικά τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος αρνείται την διαβούλευση από την αρχή, να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα και στην αγωνία των συναδέλφων καθώς αυτή συνδέεται ευθέως με την αποτελεσματική λειτουργία των Υπηρεσιών τους.

Τέλος, για μια ακόμη φορά είμαστε στην διάθεση της πολιτικής ηγεσίας όλων των νέων Υπουργείων που έχουν δημιουργηθεί με το τελευταίο προεδρικό διάταγμα καθώς πιστεύουμε, όπως έχουμε διατυπώσει και στο παρελθόν, ότι η θεσμική εκπροσώπηση της ομοσπονδίας μας σε κάθε τυπική ή άτυπη διαδικασία διαχείρισης θεμάτων οργάνωσης της εργασίας και θεμάτων ανθρώπινου δυναμικού των υπηρεσιών των Υπουργείων μας –πλέον- αποτελεί όχι μόνο πάγιο αίτημα των εργαζομένων αλλά και αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχία κάθε προσπάθειας ανασυγκρότησης της Διοίκησης.

                                                              ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       Νίκος Αλεξόπουλος                                                 Δημήτρης Αδάμ

Διάσπαση Υπουργείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2016

Από το 1995 έως και σήμερα, με εξαίρεση την περίοδο 2011 – 2014, το Υπουργείο Εσωτερικών αποτελούσε μια ενιαία διοικητική οντότητα με τις αρμοδιότητες που του ανέθετε κάθε φορά η πολιτική ηγεσία.

Οι βασικές του πολιτικές αρμοδιότητες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την τοπική αυτοδιοίκηση, τη δημόσια διοίκηση, τα θέματα ισότητας των φύλων, τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, την πολιτική προστασία την εκλογική διαδικασία, την ιθαγένεια, τη μετανάστευση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

                                                                 

 

 

 

 Αθήνα  23 Μαρτίου 2016

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία Υπουργείου Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής - «κατόπιν εορτής» - και μετά από την τεράστια πίεση των προσφυγικών ροών προς τη χώρα το Διοικητικό Συμβούλιο  της Ομοσπονδία μας  ομόφωνα έχει να επισημάνει τα ακόλουθα: