ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Για την αξιολόγηση στo Δημόσιο και τη σχετική εγκύκλιο της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Με αφορμή την από 26 Μαΐου 2017 εγκύκλιο της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δημοσίου τονίζουμε τα εξής:

 

  • Α) Η απεργία - αποχή από την αξιολόγηση που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ συνεχίζεται κανονικά. Οι συνάδελφοι που θα παραλαμβάνουν φύλλα αξιολόγησης θα τα παραδίδουν στα Σωματεία τους. Ταυτόχρονα θα συμπληρώσουν και θα υπογράψουν το νομικό κείμενο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας μας.
  • Β) Τα Σωματεία αφού συλλέξουν τα φύλλα αξιολόγησης των συναδέλφων καλούνται να τα αποστείλουν στην Ομοσπονδία μας. η οποία και θα τα παραδώσει στη Διοίκηση.
  • Γ) Σε περίπτωση όπου συνάδελφος/οι δεχθεί/ουν, εμμέσως ή αμέσως, πίεση είτε από διοικητικό είτε από πολιτικό στέλεχος, προκειμένου να συμμετέχουν στην αξιολόγηση, άμεσα πρέπει να ενημερωθεί η Ομοσπονδία. Ταυτόχρονα, από πλευράς Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα υπάρχει ονομαστική καταγγελία.
  • Δ) Ενημερώνουμε τους συναδέλφους και βρισκόμαστε σε άμεση επαφή με τα Σωματεία μας.

Η αξιολόγηση που επιχειρεί η κυβέρνηση χωρίς καμία από τις προϋποθέσεις για να γίνει στοχοθεσία των υπηρεσιών, απέχει πολύ από τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και δεν οδηγεί σε μία Δημόσια Διοίκηση εργαλείο ανάπτυξης, αλλά σε μηχανισμό διατήρησης εξουσίας.

Εδώ το Νομικό Κείμενο

 

Αθήνα 2 Ιουνίου 2017 

Το Δ.Σ.

Free website templates Joomlashine.com